Szwedzki stół w hotelach. Dobra opcja dla klientów
Szwedzki stół w hotelach sprawdza się bardzo dobrze. Dzięki temu każdy klient może zjeść sobie to, na co ma ochotę z dostępnych dań.
Aneks kuchenny w miejscu noclegowym
Ubezpieczenie w mieniu najmowanym
Lubimy mieć wybór
Zawsze, gdy udajemy się do jakiegoś miejsca noclegowego, lubimy mieć wybór. Wybór jeśli chodzi o to, czy łózko będzie pojedyncze, podwójne, jak będzie wyglądał pokój (bardzo często można to wcześniej sprawdzić i zarezerwować swój typ). Nie lubimy być stawiane przed faktem dokonanym także wtedy, gdy chodzi o jedzenie. Co prawda rzadko stołujemy się pod względem śniadań w hotelach, bo wolimy przygotować na szybko coś samodzielnie lub iść do restauracji. Czasami jednak taka opcja jest w cenie, więc z niej korzystamy.
Stół szwedzki w hotelach
Naszym zdaniem, stół szwedzki w hotelach sprawdza się naprawdę bardzo dobrze. Wiadomo, że jest to może więcej pracy dla kuchni, która musi to wszystko przygotować. Klient, który wstanie rano ma jednak wybór i nie musi być zmuszony do jedzenia czegoś, co sobie zamówi, a później najdzie go np. ochota na coś innego. Dodatkowo wszystko jest przygotowane, więc nie ma właśnie problemu z oczekiwaniem na swoje jedzenie. Według nas, to bardzo dobra opcja do tego, by zachęcić nocujących w hotelu do stołowania się w danej sali.
Nocleg ze śniadaniem
Jak już wspomniałyśmy, niekoniecznie za często korzystamy ze śniadań w miejscach noclegowych, chyba, że są one doliczone do opłaty za spanie. Jest to też jakieś wyjście, by mieć więcej klientów na jedzenie i dodatkowo podnieść opłatę, w rezultacie więcej zarabiając. Jeżeli cena ze śniadaniem a bez niego nie jest jakaś znacząca zazwyczaj wybieramy opcję pierwszą.