Czy stołowanie się w miejscu noclegowym się opłaca? Jak myślisz?
Czy stołowanie się w miejscu noclegowym się opłaca? Czy korzystniejsze jest szukanie jedzenia po innych lokalach lub sklepach?
Aneks kuchenny w miejscu noclegowym
Ubezpieczenie w mieniu najmowanym
Na wyjazdach też jeść trzeba
Jak już może wiesz, śmiejemy się, że zawsze podczas wyjazdów najwięcej pieniędzy stracimy na noclegi i jedzenie w restauracjach. Nie oznacza to, że nie robimy zakupów w sklepach spożywczych, czy cukierniach, by się nieco pożywić. Wręcz przeciwnie. Przez pewne problemy żołądkowe nie mogę też jeść wszystkiego, co mi podadzą. Ostatnio skusiłyśmy się na opcję śniadania w miejscu noclegowym. Cena była porównywalna do innego miejsca, gdzie tego jedzenia nie było. Czy stołowanie się w miejscu noclegowym się opłaca?
Czy stołowanie się w miejscu noclegowym się opłaca?
Prawda jest taka, że skusiłyśmy się dlatego, że w niemalże identycznej cenie był nocleg bez jedzenia, a doszłyśmy do wniosku, że i tak trzeba będzie w to jedzenie zainwestować. Wiele tutaj, naszym zdaniem, zależy od cen w miejscu noclegowym, w którym się akurat zatrzymamy. Czasem odgrzanie sobie czegoś z domu w przysługującym nam aneksie kuchennym na pewno wychodzi i taniej, i zdrowiej. Jeśli jednak ceny są porównywalne na mieście, a w hotelu, to dlaczego by z tej opcji nie skorzystać.
Wszędzie blisko, stosunkowo tanio
Niewątpliwą zaletą stołowania się w miejscu noclegowym jest fakt, że nie trzeba się nigdzie daleko nachodzić, by coś zjeść. Wszystko mamy podane pod buzię, nie musimy szukać miejsc, gdzie smacznie zjemy. Zawsze możemy zamówić dokładkę, nie martwimy się tym, że nie chce nam się już nigdzie chodzić albo że jest już ciemno i będziemy bali się wrócić do hotelu. W większości przypadków stołowanie się na miejscu jest naprawdę korzystne.