Sałatka z czerwoną fasolą, żółtym serem i kukurydzą idealnie nada się nie tylko na rodzinne spotkanie. Może być też wspaniałym dodatkiem do obiadu.

Sałatka z czerwoną fasolą, żółtym serem i kukurydzą

 Biszkopt z gruszkami i bitą śmietaną

 Szybkie ciasto z rabarbarem

 Kopiec kreta

Sałatka z czerwoną fasolą, żółtym serem i kukurydzą to idealna propozycja dla niespodziewanych gości. przygotowuje się ją w mgnieniu oka, znika jeszcze szybciej. Idealnie doprawiona, będzie idealną alternatywą dla sprawdzonej w polskich domach sałatki warzywnej. Możecie dodać jeszcze szynkę, seler naciowy, wszystko, co chcecie i Wam smakuje. Tej sałatki nie da się po prostu zepsuć.

Sałatka z czerwoną fasolą, żółtym serem i kukurydzą – potrzebne składniki:

 puszka kukurydzy,

 puszka czerwonej fasoli,

 20 dag sera żółtego,

 20 dag szynki konserwowej,

 4,5 łyżek majonezu,

 sól,pieprz do smaku,

 8 jajek,

 1 puszka ananasa,

 1 słoik selera w nitkach.

Sałatka z czerwoną fasolą, żółtym serem i kukurydzą – sposób przygotowania:

 Fasolę odcedzamy i przemywamy wodą. Dodajemy odcedzoną kukurydzę i pokrojonego w kostkę ananasa.

 Szynkę i żółty ser kroimy w kostkę. Dorzucamy do całości.

 Jajka gotujemy, obieramy, drobno siekamy. Dodajemy odcedzony seler w nitkach. Solimy i pieprzymy, dodajemy majonezu. Mieszamy.

Smacznego!

Zobacz także