Ciasto jogurtowe z jabłkami. Pyszne, zawsze się udaje
Ciasto jogurtowe z jabłkami idealnie sprawdzi się w momencie, gdy nie mamy zbyt wiele czasu na przygotowania, a u drzwi czekają już niezapowiedziani goście. Sprawdź sam.
Biszkopt z gruszkami i bitą śmietaną
Szybkie migdałowe ciasto z brzoskwiniami
Szybki deser z białą czekoladą i winogronami
Ciasto jogurtowe z jabłkami – potrzebne składniki:
4 jajka
1 szklanka cukru
3 szklanki mąki
1 duży jogurt naturalny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
wiórki kokosowe
jabłka
Kruszonka
1 szklanka mąki
1/2 szklanki cukru
1/2 kostki tłuszczu
1 łyżka kartoflanki
cukier waniliowy
Ciasto jogurtowe z jabłkami – sposób wykonania
4 jajka ucieramy ze szklanką cukru. Dodajemy 3 szklanki mąki pszennej, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy, wlewamy duży jogurt naturalny. Całość miksujemy. Wykładamy na blachę posmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia.
Jabłka kroimy w półksiężyce, mieszamy z wiórkami kokosowymi. Nakładamy na ciasto.
1/2 szklanki cukru ucieramy z 1/2 kostki tłuszczu. Dodajemy szklankę mąki, łyżkę kartoflanki oraz cukier waniliowy. Wszystko łączymy razem, aby powstała kruszonka. Posypujemy nią ciasto.
Pieczemy 30-40 min. w 180 st.
Smacznego !