Przepis na Ciasteczka w piegi Ani Starmach możecie znaleźć w jej debiutanckiej książce ,,Pyszne 25″, Wyd. Znak, 2013, str. 120. Na rynku są już dostępne 4 książki tej mistrzyni kuchni, więc można czerpać z jej publikacji pełnymi garściami.

Ciasteczka w piegi Ani Starmach

 Kopiec Kreta

 Ciasto jogurtowe z jabłkami

 Biszkopt z gruszkami i bitą śmietaną

Ciasteczka niepozorne. Doskonale nadadzą się na przyjęcie urodzinowe, czy kinderbal dla maluchów. Mogą być także podawane w restauracjach i na pewno zachwycą swoich najmłodszych odbiorców. Ciasteczka w piegi Ani Starmach to propozycja nie tylko dla najmłodszych dzieci. Każdy z nas lubi draże, więc my także możemy skusić się na zjedzenie i przygotowanie dla siebie i bliskich tych ciasteczek. Ciasteczka w piegi Ani Starmach to zdecydowanie jedna z naszych ulubionych propozycji na osłodę do popołudniowej kawy.

Ciasteczka w piegi Ani Starmach – na ok. 40 ciasteczek potrzebujemy:

 3/5 kostki miękkiego masła,

 3/5 szklanki cukru,

 1 i 1/5 szklanki cukru,

 1 jajko,

 2 łyżeczki cukru waniliowego,

 2 łyżeczki sody oczyszczonej,

 100 gram kolorowych cukierków czekoladowych.

Ciasteczka w piegi Ani Starmach

Ciasteczka w piegi Ani Starmach – sposób wykonania:

 Masło i cukier zagniatamy. Dodajemy jajko i delikatnie przesiewamy mąkę z sodą oczyszczoną, cukrem waniliowym i cukrem. Zagniatamy. Chowamy na 5 min. do zamrażarki.

 Urywamy po kawałku ciasta, delikatnie rozgniatamy na blasze wyłożonej papierem.

 Następnie wciskamy w każde ciasteczko po 3-4 kolorowe cukierki czekoladowe, zależy ile się zmieści.

 Pieczemy 15 min. w 180 st. Zostawiamy do wystygnięcia.

Smacznego!

Zobacz także