Sałatka z czerwoną fasolą, żółtym serem i kukurydzą. Poczęstuj nią znajomych
Sałatka z czerwoną fasolą, żółtym serem i kukurydzą idealnie nada się nie tylko na rodzinne spotkanie. Może być też wspaniałym dodatkiem do obiadu.
Biszkopt z gruszkami i bitą śmietaną
Sałatka z czerwoną fasolą, żółtym serem i kukurydzą to idealna propozycja dla niespodziewanych gości. przygotowuje się ją w mgnieniu oka, znika jeszcze szybciej. Idealnie doprawiona, będzie idealną alternatywą dla sprawdzonej w polskich domach sałatki warzywnej. Możecie dodać jeszcze szynkę, seler naciowy, wszystko, co chcecie i Wam smakuje. Tej sałatki nie da się po prostu zepsuć.
Sałatka z czerwoną fasolą, żółtym serem i kukurydzą – potrzebne składniki:
puszka kukurydzy,
puszka czerwonej fasoli,
20 dag sera żółtego,
20 dag szynki konserwowej,
4,5 łyżek majonezu,
sól,pieprz do smaku,
8 jajek,
1 puszka ananasa,
1 słoik selera w nitkach.
Sałatka z czerwoną fasolą, żółtym serem i kukurydzą – sposób przygotowania:
Fasolę odcedzamy i przemywamy wodą. Dodajemy odcedzoną kukurydzę i pokrojonego w kostkę ananasa.
Szynkę i żółty ser kroimy w kostkę. Dorzucamy do całości.
Jajka gotujemy, obieramy, drobno siekamy. Dodajemy odcedzony seler w nitkach. Solimy i pieprzymy, dodajemy majonezu. Mieszamy.
Smacznego!