Sałatka z pieczarkami. Szybka w wykonaniu
Sałatka z pieczarkami jest szybka w wykonaniu i dzięki małej ilości składników można ją robić praktycznie w dowolnym momencie.
Sałatka ryżowa z pieczarkami, papryką konserwową i kukurydzą
Jajka faszerowane sałatką jarzynową
Sałatka z pieczarkami – potrzebne składniki:
5 jajek
0,5 kg pieczarek
3 średnie ogórki kiszone
1 duży por (biała część)
majonez
musztarda
sól, pieprz
łyżka masła
Sałatka z pieczarkami – sposób wykonania:
Jajka gotujemy, ostudzone kroimy w drobną kostkę. Ogórki kroimy w drobne krążki, odciskamy wodę. Por kroimy w krążki (na pół lub na cztery), wrzucamy na roztopione masło, dodajemy pieczarki pokrojone w drobne paski. Odrobinę solimy i pieprzymy, dusimy do odparowania wody. Wszystko zimne wkładamy w miseczkę, dodajemy płaską łyżeczkę musztardy, 2-3 łyżki majonezu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!