Jajka faszerowane sałatką jarzynową sprawdzą się idealnie, jeśli chcemy podać na stół coś niebanalnego. Niekoniecznie w okresie wielkanocnym.

Jajka faszerowane sałatką jarzynową

Gdzie zorganizować piknik?

Sałatka owocowa z sosem ananasowym i miodem

Ciasto z truskawkami

Jajka faszerowane sałatką jarzynową – potrzebujemy:

6 jajek

3 łyżki majonezu

pietruszka

kawałek selera

4 ziemniaki

5 marchewek

sól, pieprz do smaku

4 ogórki kiszone

1 jabłko

groszek

Jajka faszerowane sałatką jarzynową – sposób wykonania:

6 jajek gotujemy na twardo, ok. 10 min. we wrzącej osolonej wodzie. 2 przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka. Zostawiamy ,,wydrążone” białka.

Przygotowujemy sałatkę jarzynową -> Jajka gotujemy ok. 10 min od zagotowania, solimy. Obieramy, kroimy bardzo drobno. Ziemniaki, marchew i seler gotujemy. Por kroimy bardzo drobno. Seler kroimy w małe kosteczki. Pietruszkę, marchew i ziemniaki kroimy drobniutko. Całość wrzucamy do miski, solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy z 2 łyżki majonezu.  Mieszamy. Dodajemy drobno pokrojone ogórki kiszone oraz seler.

Nakładamy do białek. Dekorujemy majonezem i porem.

Smacznego !
Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, poleć go znajomym i bądź na bieżąco:
 Dołącz do grona kilkuset fanów na Fanpage Pojedztam -> KLIK
 Czytaj ciekawostki, oglądaj relacje z odwiedzanych miejsc na Instagramie -> KLIK
 Zapisz się do newslettera – w prawej kolumnie obok wpisu
Napisz do nas, jeśli tylko masz ochotę. Chętnie pomożemy i odpowiemy na wszystkie pytania -> kontakt@pojedztam.pl

Zobacz także