Restauracja Basi Ritz. Sprawdź, jak karmi zwyciężczyni MasterChef
Basia Ritz, zwyciężczyni I edycji polskiego Master Chef w końcu zrealizowała swoje marzenie o własnej restauracji. Razem z Sylwią i Kasią postanowiłyśmy się tam wybrać. Restauracja Basi Ritz już czekała na nasze przyjęcie.
Marmolada Chleb i Kawa w Gdańsku
Restauracja Basi Ritz
Prawdę powiedziawszy, gdybyśmy nie znały dokładnego adresu restauracji trudno byłoby nam ją dostrzec – znajduje się na Szafarnia 6. Na drzwiach niestety nie jest wywieszona informacja z godzinami otwarcia, jednak dowiedziałyśmy się, że otwarcie nastąpi o 13.30. Wtedy przybyłyśmy po raz drugi. Wnętrze jest minimalistyczne, jednak bardzo ładnie urządzone. A lampy są genialne, niestety nie mam zdjęć.
Restauracja Basi Ritz – dania oraz amus bush
Na początek dostałyśmy chleb z dipem czosnkowym, naprawdę dobrym. Jak nie jadam czosnku, tak teraz zjadłam, a młode damy zajadały się nim ze smakiem. Skusiłam się na Duet musów czekoladowych z owocami (22zł), a Paulina na Wariacje na temat truskawek(19 zł). Dziewczyny natomiast zdecydowały się na Tagiatelle z boczniakami (27zł).
Wysokie ceny, minimalistyczne menu
Podsumowując, wystrój restauracji bardzo nam się spodobał. Co do menu, jest ono bardzo minimalistyczne, niestety na obiad nie widziałam nic dla siebie, a i ceny są dość wysokie, a porcje raczej degustacyjne. Nie zmienia to jednak faktu, że warto zajrzeć i przekonać się na własne oczy, jak wygląda restauracja Basi Ritz. W tle leci bardzo przyjemna muzyka. Dania są smaczne, a my przy kolejnej wizycie w Gdańsku z pewnością tam zajrzymy. Nie można zapomnieć o obsłudze, która bardzo troszczy się o to, aby goście byli zadowoleni.
A teraz wszyscy mówimy WOW 🙂 Na zdjęciu także uczestniczka MasterChef’a, Agnieszka Sulikowska, obecny menadżer restauracji.