Jajko zapiekane w bułce z żółtym serem. Pyszne, szybkie danie!
Jajko zapiekane w bułce z żółtym serem nie robimy zbyt często, jednak jest to jedno z naszych ulubionych dań. Jest przepyszne i, co najważniejsze, szybkie w wykonaniu. Spróbuj sam.
Tagiatelle z brokułami i papryką
Jajko sadzone z solą i pieprzem może nam się w końcu przejeść. Na szczęście jest dla niego równie smaczna i szybka w przygotowaniu alternatywa – jajko zapiekane w bułce z żółtym serem. Składniki są te same, w odczucia smakowe już inne. Sprawdź sam, która wersja smażonego jajka Tobie bardziej przypadnie do gustu.
Jajko zapiekane w bułce z żółtym serem – potrzebne składniki:
2 bułki,
2 jajka,
ser żółty,
masło,
woda,
bazylia,
zioła prowansalskie,
oregano
Jajko zapiekane w bułce z żółtym serem – sposób wykonania:
Bułki przekrawamy na pół, wydrążamy.
Możemy posmarować wnętrze masłem.
Nasypujemy po szczypcie ziół.
Dodajemy porwany na kawałki ser żółty.
Można posypać jeszcze ziołami.
Brzegi zwilżamy wodą.
Wbijamy jajko. Specjalnie zrobione wersja z samym białkiem dla niejadków 😉
Pieczemy ok. 15 min w 180 st.
Smacznego !