Duże muszle nadziewane pieczarkami i boczkiem parzonym. Makaronowe danie
Duże muszle nadziewane pieczarkami i boczkiem parzonym to idealny i całkiem szybki pomysł na codzienny obiad. Są przepyszne!
Papryka faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami
Muszle nadziewane pieczarkami – potrzebne składniki:
25 dużych muszli,
sól, pieprz do smaku,
15 dag boczku parzonego,
1/2 papryki czerwonej,
30 dag pieczarek,
jajko,
żółty ser,
cebula,
masło.
Duże muszle nadziewane pieczarkami i boczkiem parzonym – sposób wykonania:
Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na maśle. Dodajemy pokrojony drobno boczek parzony i starte na tarce pieczarki. Solimy, pieprzymy do smaku. Dodajemy drobno pokrojoną paprykę, dusimy. Zostawiamy do wystygnięcia. Dodajemy żółty ser starty na tarce i wbijamy jajko, żeby farsz nie był taki płynny.
Muszle wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy ok. 10 min na półtwardo. Następnie nakładamy farsz do muszli, posypujemy żółtym serem. Zapiekamy ok. 30 min. w 180 st.