Ciasto marchewkowe. Przepyszna propozycja
Ciasto marchewkowe wyszło smaczne i jest szybkie w przygotowaniu. Serdecznie polecamy je Waszej uwadze.
Ciasto z truskawkową pianką i galaretką z owocami
Ślimaczki waniliowo-kakaowe z kruchego ciasta
Ciasto marchewkowe – potrzebne składniki (na bardzo małą blachę lub korytko):
300 g startej marchewki (ok. 1,5 szklanki)
300 g mąki (ok. 1,5 szklanki)
3 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
pół szklanki oleju
płaska łyżeczka przyprawy do piernika
3/4 szklanki cukru
cukier waniliowy
płaska łyżeczka cynamonu
Ciasto marchewkowe – sposób wykonania:
Wszystkie składniki trzymamy w temperaturze pokojowej. W misce umieszczamy olej, cukier, cukier waniliowy. Mieszamy. Dodajemy jajka, mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę do pierników i cynamon., dalej mieszamy. Na koniec dokładamy startą marchewkę i łączymy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. można posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, poleć go znajomym i bądź na bieżąco:
Dołącz do grona kilkuset fanów na Fanpage Pojedztam -> KLIK
Czytaj ciekawostki, oglądaj relacje z odwiedzanych miejsc na Instagramie -> KLIK
Zapisz się do newslettera – w prawej kolumnie obok wpisu
Napisz do nas, jeśli tylko masz ochotę. Chętnie pomożemy i odpowiemy na wszystkie pytania -> kontakt@pojedztam.pl