Ciasto czekoladowe. Udany wypiek
Ciasto czekoladowe świetnie nada się jako element tortu. Można także dodać do niego owoce, czy uświetnić przekładanymi masami lub galaretką.
Szybkie migdałowe ciasto z brzoskwiniami
Ciasto czekoladowe – potrzebne składniki:
4 duże jajka
1 szklanka mleka
ponad 3/4 szklanki oleju (170 ml)
1,5 szklanki cukru
cukier waniliowy
szklanka mąki pszennej
1/3 szklanki kakao
1/2 łyżeczki sody
1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Ciasto czekoladowe – sposób wykonania:
Jajka, mleko, olej, cukier waniliowy i cukier mieszamy. Dodajemy mąkę, kakaom sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia. Całość wyrabiamy. Wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem i wysmarowanej tłuszczem. Pieczemy 50-60 min. w 170 st.
Smacznego !
Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, poleć go znajomym i bądź na bieżąco:
Dołącz do grona kilkuset fanów na Fanpage Pojedztam -> KLIK
Czytaj ciekawostki, oglądaj relacje z odwiedzanych miejsc na Instagramie -> KLIK
Zapisz się do newslettera – w prawej kolumnie obok wpisu
Napisz do nas, jeśli tylko masz ochotę. Chętnie pomożemy i odpowiemy na wszystkie pytania -> kontakt@pojedztam.pl