,,Greenprint” Marco Borges. Teoria połączona z przepisami
,,Greenprint” Marco Borges to połączenie teorii z praktyką, czyli 44 przepisami, które można wykorzystać przy komponowaniu codziennych posiłków.
Restauracja Naturalna w Bydgoszczy
Gdzie smacznie zjeść w Poznaniu?
Kuchnia roślinna
Dania typowo z roślin stają się ostatnio coraz bardziej popularne i choć nie jesteśmy gotowe na to, by zrezygnować w całości z produktów zwierzęcych to lubimy poznać nowe potrawy. Na brak tych ostatnich z całą pewnością nie będziemy mogli narzekać, jeśli zdecydujemy się sięgnąć po tę publikację. Kuchnia roślinna jest pełna wielu niespodzianek, smacznych, jeśli damy sobie szansę na to, by faktycznie z nich skorzystać.
,,Greenprint” Marco Borges
Pozycja została naprawdę pięknie wydana w sztywnej oprawie i idealnie będzie komponowała się wśród innych książek w kulinarnej biblioteczce. Na początek autor przez blisko 180 stron zaznajamia czytelnika z zasadami greenprint, pokazuje, jak można zachęcić się do kuchni roślinnej. Porady są naprawdę wartościowe, można z powodzeniem wprowadzić je w życie już w dany dzień. Podobało mi się to, że całość jest napisana prostym językiem, bez udziwnień i sztucznego powiększania objętości.
44 przepisy
W tej kulinarnej pozycji Marco Borges nie zapomniał także o napisaniu 44 receptur, które można sobie jeść w dowolne dni. Na pewno kilka z nich wykorzystamy. Co ważne, przy przepisach jest bardzo mało zdjęć potraw, jednak myślę, że nie stanowi to problemu. Podane są bardzo dokładne składniki, które będą nam potrzebne oraz czas potrzebny na przygotowanie danego dania. Kuchnia roślinna nie musi być dla Ciebie jedynym wyborem, ale można dowiedzieć się o niej czegoś więcej, jeśli ten temat jest dla Ciebie obcy.