Ciasto marchewkowe z dodatkiem miodu
Ciasto marchewkowe z dodatkiem miodu to naprawdę smaczna propozycja. Dodatek polewy czekoladowej i orzechów jeszcze je uświetnia.
Ciasto z truskawkową pianką i galaretką z owocami
Ślimaczki waniliowo-kakaowe z kruchego ciasta
Ciasto marchewkowe – potrzebne składniki (na średnią blachę):
300 g startej marchewki (ok. 1,5 szklanki)
300 g mąki (ok. 1,5 szklanki)
3 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
pół szklanki oleju
płaska łyżeczka przyprawy do piernika
3/4 szklanki cukru
cukier waniliowy
płaska łyżeczka cynamonu
polewa czekoladowa
starte orzechy
kilka łyżek miodu z Pasieka Rodzinna
Ciasto marchewkowe – sposób wykonania:
Wszystkie składniki trzymamy w temperaturze pokojowej. W misce umieszczamy olej, cukier, cukier waniliowy. Mieszamy. Dodajemy jajka, mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę do pierników i cynamon, miód, dalej mieszamy. Na koniec dokładamy startą marchewkę i łączymy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. Polewamy polewą czekoladową i posypujemy startymi orzechami.
Smacznego!
Wpis powstał w ramach współpracy z Pasieka Rodzinna