Ciasto dyniowe. Mix dodatków
Ciasto dyniowe z żurawiną jest pyszne i bardzo często u nas gości. Jest naprawdę smaczne i można robić je z różnymi dodatkami.
Ciasto z truskawkową pianką i galaretką z owocami
Ślimaczki waniliowo-kakaowe z kruchego ciasta
Ciasto dyniowe z żurawiną – potrzebne składniki (na dużą blachę)
3 szklanki startej dyni
1 budyń waniliowy
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
2 łyżeczki sody
3 szklanki mąki
1 czubata łyżeczka cynamonu
3/4 szklanki oleju
szklanka żurawiny lub rodzynek
Ciasto dyniowe z żurawiną – sposób wykonania:
Jajka ubijamy z cukrami na konsystencję gęstej śmietany. Dodajemy olej, mąki, odciśniętą dynię i wszystkie pozostałe dodatki. Wylewamy na blachę ok. 25 x 40 wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 40 minut w 180 st. do suchego patyczka. Można polukrować lub posypać cukrem pudrem.