Dżem malinowy. Jeden z naszych ulubionych
Przepis na dżem malinowy jest bardzo prosty, a wykonany produkt bardzo smaczny. Idealnie smakuje z ciastami lub jako nadzienie do naleśników.
Papryka faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami
Dżem malinowy – potrzebne składniki:
2kg malin ,
0,7kg cukru,
2 konfiturki,
2/3 szklanki wody
Dżem malinowy – sposób wykonania:
Wlewamy 2/3 szklanki wody. Wsypujemy 2kg umytych malin. Dodajemy 2 konfiturki. Całość mieszamy. Gotujemy, aż do wrzenia. Wsypujemy 0,7 kg cukru. Mieszamy, gotujemy 2 min. Słoiki wkładamy do nagrzanego piekarnika. Dżem wlewamy do gorących słoików. Kładziemy do góry dnem, potem odwracamy po 5 min. i zostawiamy do ostygnięcia.
Smacznego!
Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, poleć go znajomym i bądź na bieżąco:
Dołącz do grona kilkuset fanów na Fanpage Pojedztam -> KLIK
Czytaj ciekawostki, oglądaj relacje z odwiedzanych miejsc na Instagramie -> KLIK
Zapisz się do newslettera – w prawej kolumnie obok wpisu
Napisz do nas, jeśli tylko masz ochotę. Chętnie pomożemy i odpowiemy na wszystkie pytania -> kontakt@pojedztam.pl