Spaghetti Carbonara. Pyszny makaron
Spaghetti Carbonara często jadamy w restauracji, ale w domu zrobiłyśmy je po raz pierwszy. To było bardzo udane doznanie.
Ciasto bananowe z brzoskwiniową pianką
Ciasta, które zawsze się udają
Spaghetti Carbonara – potrzebne składniki:
400 g makaronu spaghetii,
200 ml śmietany kremówki,
100 g wędzonego boczku,
3 żółtka,
1 ząbek czosnku,
1 cebula.
Spaghetti Carbonara – sposób wykonania:
Boczek starty na dużych oczkach smażymy na chrupko na suchej patelni. Zdejmujemy, wkładamy do miseczki, a na tłuszczu smażymy cebulę z czosnkiem. Łączymy i wkładamy do większego garnka.
W międzyczasie gotujemy makaron spaghetti w osolonej wodzie według zaleceń na półtwardo.
Śmietanę łączymy z 3 żółtkami, delikatnie mieszamy z boczkiem, aby nie powstała nam jajecznica. Dodajemy gorący makaron (nie przelany zimną wodą!). Szybko mieszamy.