Na co zwrócić uwagę przy wyborze restauracyjnego stolika? Czym się kierujesz?
Zastanawiałeś się kiedyś czy ma to dla Ciebie znaczenie i na co zwrócić uwagę przy wyborze restauracyjnego stolika?
Bistro ,,Tanie Danie” w Kołobrzegu
Stolik jak stolik
Jeżeli idziemy do jakiegoś lokalu i jest dostępny tylko jeden to nie ma dla nas problemu, który zajmiemy 🙂 Większy problem robi się wtedy, gdy dostępna jest cała sala. Na pewno warto pamiętać o tym, by, jeśli kelner nie wskaże nam lokalizacji, nie zajmować stolika na większą ilość osób niż jest, chyba, że nie będzie innej możliwości. Nie ma sensu blokowania iluś krzeseł, skoro i tak nie będziemy mieli szansy z nich skorzystać.
Na co zwrócić uwagę przy wyborze restauracyjnego stolika?
Niektórym zależy na tym, by siedzieć blisko klimatyzacji, daleko od drzwi, blisko krzesełka dla dziecka. Na pewno warto na to wszystko zwrócić uwagę, jeśli są to dla Ciebie kluczowe informacje. Każdy z nas ma jakieś oczekiwania i na pewno będzie miło jeśli bez zbędnych udziwnień uda się je spełnić. Wizyta w restauracji ma być dla klienta przyjemnością, więc jeśli się uda kelner, czy menadżer powinni zrobić co w ich mocy, by tak właśnie się stało.
Nie wymyślaj
Jeśli nie ma potrzeby, nie dokładaj personelowi lokalu dodatkowej pracy. Zazwyczaj stolików jest tak dużo, że naprawdę nie ma problemu z wyborem tego pasującego. Problem może pojawić się wtedy, gdy np. trzeba dostawić brakujące krzesła, jednak i z tym można sobie sprawnie poradzić. Przy wyborze restauracyjnego stolika warto zwrócić uwagę na swoje własne kryteria. Nie zapominajmy też jednak o tym, że spędzimy tam z pół godziny i wyjdziemy. Nie ma sensu dokładać komuś pracy, bo nasze wymagania okażą się ponadprzeciętne.