Czekoladowa babka budyniowa. Pyszna propozycja
Czekoladowa babka budyniowa za każdym razem może mieć inny smak dzięki dostępności różnych smaków budyni.
Ciasto z truskawkową pianką i galaretką z owocami
Ślimaczki waniliowo-kakaowe z kruchego ciasta
Czekoladowa babka budyniowa – potrzebne składniki:
6 jajek
6 budyni kokosowych (lub innych, jeśli chcemy zmienić smak)
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
250 g tłuszczu
1 łyżka mąki krupczatki
6 łyżek wody
szklanka cukru
Czekoladowa babka budyniowa – sposób wykonania:
Tłuszcz ucieramy z połową cukru, dodajemy powoli na przemian żółtka z budyniami, mąką krupczatką, proszkiem do pieczenia i wodą. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy drugą połowę cukru i delikatnie dodajemy do ciasta. Piec ok. 35 minut w 180 st. do suchego patyczka.
Smacznego !