,,Upiecz to” Rukmini Iyer. Kulinarne pyszności
Mam nadzieję, że nie jesteście za bardzo objedzeni. Książka ,,Upiecz to” Rukmini Iyer zapewni nam kolejne kulinarne pyszności.
Restauracja Naturalna w Bydgoszczy
Gdzie smacznie zjeść w Poznaniu?
Kulinarna pozycja
Swego czasu miałyśmy w domu pewnie z kilkadziesiąt kulinarnych książek. Wśród ich twórców pojawiały się bardziej i mniej znane nazwiska na gastronomicznej mapie Polski. Tego było jednak tak dużo, że i tak tam nie zaglądałyśmy. Owszem, niektóre przepisy były proste, ale przez natłok pozycji same nie wiedziałyśmy na co najpierw się zdecydować. W rezultacie wykorzystałyśmy tylko kilka z wszystkich książek i puściłyśmy je dalej w świat. Czuję jednak, że ,,Upiecz to” Rukmini Iyer na dłużej zagości w Twoim domu.
,,Upiecz to” Rukmini Iyer
Największy problem związany z gotowaniem jest taki, że bardzo często nie wiemy co z czym połączyć. Zawsze można poszukać inspiracji w Internecie, czy wśród znajomych. Nie ma sensu jednak tracić na to czasu, gdy zrobiła to za nas Rukmini Iyer. Książka została podzielona na kilka tematycznych działów – dania rybne, z kurczakiem, warzywne, pieczone szybko i na wolnym ogniu. Są także ryż i makaron, superzboża, pieczone owoce oraz ciastka i batoniki. Jak widać, przekrój propozycji jest naprawdę duży, a to bardzo cieszy.
Przydatne wskazówki
Bardzo podoba nam się to, że już na początku każdego działu jest napisane jakie składniki można z czym połączyć. Następnie jest tabela z czasem pieczenia. Na zakończenie dodano także indeks dań. Przy każdym przepisie jest zdjęcie gotowej potrawy. Dzięki temu mniej więcej mamy ogląd na to, jak to wszystko powinno wyglądać. ,,Upiecz to” Rukmini Iyer to jedna z tych książek, z których można często korzystać i idealnie sprawdzi się też w roli prezentu.