Torcik serowy z brzoskwiniami. Pyszna odmiana dla sernika
Torcik serowy z brzoskwiniami wykonałyśmy do tej pory tylko raz. Zasmakował nam jednak na tyle, że wiemy, iż powtórzymy ten wypiek.
Papryka faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami
Torcik serowy z brzoskwiniami – potrzebne składniki:
opakowanie biszkoptów,
5 jogurtów Danio (750 g) ,
kostka masła,
1,5 szklanki cukru pudru,
2 łyżeczki żelatyny,
1/2 szklanki mleka,
5 żółtek,
słoik/puszka brzoskwiń,
galaretka o smaku brzoskwiniowym
Torcik serowy z brzoskwiniami – sposób wykonania:
1/2 szklanki mleka doprowadzamy do wrzenia. Kostkę masła ucieramy z 1,5 szklanki cukru pudru. Dodajemy naprzemiennie 5 jogurtów i 5 żółtek. Mieszamy.
W 2 łyżkach zimnego mleka rozpuszczamy 2 łyżeczki żelatyny. Gdy napęcznieje zalewamy gorącym mlekiem, odstawiamy do przechłodzenia. Dodajemy do masy.
Spód tortownicy wykładamy biszkoptami. W 1 szklance wody i 1 szklance soku z brzoskwiń rozrabiamy galaretkę brzoskwiniową. Zostawiamy aż prawie stężeje. Zalewamy biszkopty i wstawiamy do lodówki do prawie całkowitego zgęstnięcia. Wykładamy brzoskwinie. Zalewamy galaretką. Czekamy aż zgęstnie.