Tartaletki z bitą śmietaną, masą krówkową i skórką pomarańczową. Pychota!
Tartaletki z bitą śmietaną, masą krówkową i skórką pomarańczową przy padną do gustu przede wszystkim tym osobom, które lubią bardzo słodkie rzeczy.
Cotygodniowe pieczenie domowych ciast
Tartaletki z bitą śmietaną, masą krówkową i skórką pomarańczową – potrzebne składniki:
8 tartaletek,
skórka pomarańczowa,
garść krówek,
1 fix do śmietany,
łyżka masła ,
1/3 szklanki mleka,
śmietana 12 %,
cukier waniliowy
Tartaletki z bitą śmietaną, masą krówkową i skórką pomarańczową – sposób wykonania:
Mleko roztapiamy z łyżką masła i garścią krówek. Czekamy, aż się roztopi, mieszając. Duży kubeczek śmietany ubijamy z fixem. Dodajemy cukier waniliowy. Wkładamy śmietanę do rękawu i dekorujemy. Masę krówkową zostawiamy do ostygnięcia. Łyżeczką polewamy śmietanę. Dodajemy skórkę pomarańczową.
Smacznego !