Tagiatelle z warzywami. Szybka propozycja obiadowa
Tagiatelle z warzywami to jedna z naszych ulubionych makaronowych propozycji. Tym razem skusiłyśmy się na dodatek papryki i brokułów.
Top 5 szybkich i smacznych dań obiadowych
Sałatka ryżowa z pieczarkami i sosem paprykowym
Resztki po Świętach. Co z nimi zrobić?
Tagiatelle z warzywami – potrzebne składniki:
10 ,,gniazd” tagiatelle
1 papryka czerwona
1 duży brokuł
2 łyżki masła
3 łyżki mąki
1,5 szklanki mleka
1/2 szklanki śmietany 12 %
sól, pieprz do smaku
Tagiatelle z warzywami – sposób wykonania:
Makaron gotujemy w osolonej wrzącej wodzie do miękkości. Tak samo robimy z brokułem. 2 łyżki masła przetapiamy, dodajemy 3 łyżki mąki, 1,5 szklanki mleka i 1/2 szklanki śmietany. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy ugotowanego, odcedzonego brokuła. Rozduszamy. Polewamy sosem makaron, dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę.