Sos myśliwski. Mogłybyśmy jeść go kilka razy w miesiącu
Sos myśliwski idealnie komponuje się z różnego rodzaju makaronami. Bardzo często gości na naszym stole, bo za nim przepadamy.
Sos myśliwski – potrzebne składniki:
pomidory,
koncentrat pomidorowy,
olej,
pieczarki,
cebula,
kiełbasa,
ogórki kiszone,
sól,
pieprz,
mąka
Sos myśliwski – sposób wykonania:
Pomidory rozgotowujemy, jak na przecier, przeciskamy przez durszlak. Kiełbasę kroimy w talarki. Przesmażamy na oleju. Cebulę kroimy dość drobno. Dodajemy do kiełbasy. Solimy i pieprzymy do smaku. Dorzucamy pokrojone pieczarki. Dodajemy łyżkę masła. Całość smażymy.
Ogórki kiszone kroimy bardzo drobno. Dodajemy do reszty składników. Wlewamy przecier pomidorowy. Dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego. Robimy zaklepkę – do wody wsypujemy mąkę. Mieszamy. Dodajemy do sosu. Dolewamy trochę śmietany. Mieszamy.
Smacznego !
Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, poleć go znajomym i bądź na bieżąco:
Dołącz do grona kilkuset fanów na Fanpage Pojedztam -> KLIK
Czytaj ciekawostki, oglądaj relacje z odwiedzanych miejsc na Instagramie -> KLIK
Zapisz się do newslettera – w prawej kolumnie obok wpisu
Napisz do nas, jeśli tylko masz ochotę. Chętnie pomożemy i odpowiemy na wszystkie pytania -> kontakt@pojedztam.pl