Pszenne placuszki śniadaniowe. Przepyszne
Pszenne placuszki śniadaniowe do tej pory wypróbowałyśmy tylko raz, jednak coś czujemy, że jeszcze niejednokrotnie zagoszczą na naszym śniadaniowym stole.
Papryka faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami
Pszenne placuszki śniadaniowe – potrzebne składniki:
1 szklanka mąki,
2 jajka,
1/2 szklanki mleka,
2 łyżki cukru,
olej,
cukier puder.
Pszenne placuszki śniadaniowe – sposób wykonania:
Szklankę mąki wsypujemy do miski. Dodajemy 2 łyżki cukru, wbijamy 2 jajka, dolewamy 1/2 szklanki mleka. Ciasto mieszamy.
Nagrzewamy olej. Wylewamy po łyżce ciasta. Smażymy placuszki z obu stron. Można posypać cukrem pudrem.
Smacznego !