Placuszki bananowe. Dość często je przyrządzamy
Placuszki bananowe często gościły na naszym stole za czasów studenckich. Są tanie, smaczne i szybkie w przygotowaniu, czyli same plusy.
Sałatka z czerwoną fasolą, żółtym serem i kukurydzą
Biszkopt z gruszkami i bitą śmietaną
Placuszki bananowe – potrzebne składniki:
1/2 szklanka mąki,
1 jajko,
1/4 szklanki mleka,
1 łyżka cukru,
1 duży banan,
cukier puder,
olej.
Placuszki bananowe – sposób wykonania:
Wbijamy jajko, dodajemy 1/2 szklanki mąki ,1/4 szklanki mleka, 1 łyżkę cukru. Całość mieszamy.
Rozgrzewamy olej. Do ciasta wrzucamy pokrojone banany. Nabieramy po łyżce ciasta z bananem i wylewamy na patelnię. Smażymy. Możemy posypać cukrem pudrem.
Smacznego !