Panierowane pieczarki. Miła alternatywa dla schabowych
Panierowane pieczarki są naprawdę przepyszne i przyrządza się je tak samo jak panierowane kotlety. Wypróbuj ten przepis.
Czekoladowe ciasto z wiśniami i czekoladową pianką
Panierowane pieczarki – potrzebne składniki:
duże pieczarki,
bułka tarta,
mąka,
sól ,
pieprz,
1 jajko,
woda
Panierowane pieczarki – sposób wykonania:
Pieczarki kroimy w pasy. Solimy i pieprzymy z obu stron. Wbijamy jajko do miski. Solimy i pieprzymy. Wlewamy trochę wody. Całość mieszamy. Pieczarki kładziemy do mąki. Następnie do jajka. I na koniec w bułkę tartą. Potem znów do jajka. I w bułkę tartą.
Wlewamy olej na patelnię i czekamy, aż się nagrzeje. Układamy na niej pieczarki. Pieczemy, a potem przykrywamy pokrywką i dusimy chwilę. Panierowane pieczarki są gotowe.
Smacznego !