Kruche ciasto z porzeczkami. Przepyszne
Kruche ciasto z porzeczkami tym razem z dodatkiem kremu ciasteczkowego wyszło wyjątkowo smaczne. Lubimy takie nowości.
Biszkopt z gruszkami i bitą śmietaną
Ciasto z truskawkową pianką i galaretką z owocami
Kruche ciasto z porzeczkami – potrzebne składniki:
3 łyżki cukru pudru
1,5 kostki masła
8 żółtek
3 szklanki mąki
krem ciasteczkowy 210 g
3 łyżeczki proszku do pieczenia
8 białek
3/4 szklanki oleju
2 budynie śmietankowe/waniliowe
0,5 szklanki cukru
cukier waniliowy
czerwone porzeczki
Kruche ciasto z porzeczkami – sposób wykonania:
Zagniatamy ciasto z 1,5 kostki tłuszczu, 8 żółtek, 3 szklanek mąki, 3 łyżeczek proszku do pieczenia i 3 łyżek cukru pudru, dodajemy krem ciasteczkowy. Owijamy w folię i wkładamy do lodówki na 1-2 h. Blachę smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem. Ciasto rozdzielamy na 2 części. Wykładamy 1 część białego ciasta i podpiekamy w piekarniku 15 minut w 190 st. Ubijamy 8 białek na sztywną pianę. Dodajemy 3/4 szklanki oleju, 2 budynie waniliowe i 0,5 szklanki cukru oraz cukier waniliowy. na cieście układamy owoce i na to wylewamy białkową pianę, do której można dodać kilka porzeczek. Nakładamy ostatnią warstwę białego ciasta. Pieczemy ok. 50 min. w 190 st.
Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, poleć go znajomym i bądź na bieżąco:
Dołącz do grona kilkuset fanów na Fanpage Pojedztam -> KLIK
Czytaj ciekawostki, oglądaj relacje z odwiedzanych miejsc na Instagramie -> KLIK
Zapisz się do newslettera – w prawej kolumnie obok wpisu
Napisz do nas, jeśli tylko masz ochotę. Chętnie pomożemy i odpowiemy na wszystkie pytania -> kontakt@pojedztam.pl