Kokosowe muffiny z kandyzowanym jabłkiem. Przepyszne!
Kokosowe muffiny z kandyzowanym jabłkiem są naprawdę szybkie w przygotowaniu i smaczne. Znasz ten przepis?
Czekoladowe ciasto z wiśniami i czekoladową pianką
Kokosowe muffiny – potrzebne składniki:
1,5 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
2 jajka
1/2 szklanki oleju
szklanka mleka
łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
łyżeczka sody oczyszczonej
cukier puder
100 g kandyzowanych jabłuszek
4 łyżki wiórków kokosowych
Kokosowe muffiny z kandyzowanym jabłkiem – sposób wykonania:
1,5 szklanki mąki pszennej łączymy z 3/4 szklanki cukru, 2 jajkami, 1/2 szklanki oleju, 1 szklanką mleka, 1 łyżeczką proszku do pieczenia, 1 łyżeczką sody oczyszczonej, 1 cukrem waniliowym, 4 łyżkami wiórków kokosowych. Dodajemy 100 g kandyzowanych jabłuszek. Mieszamy.
Układamy papilotki na blasze. Wylewamy ciasto do 2/3 wysokości. Pieczemy ok. 15 min. w 200 st. Posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego !