Kokosowa babka budyniowa. Dla miłośników nietypowych smaków
Kokosowa babka budyniowa to przepyszna propozycja z budyni, a smaki w jej przypadku można wybierać dowolnie.
Ciasto z truskawkową pianką i galaretką z owocami
Ślimaczki waniliowo-kakaowe z kruchego ciasta
Kokosowa babka budyniowa – potrzebne składniki:
6 jajek
6 budyni kokosowych (lub innych, jeśli chcemy zmienić smak)
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
250 g tłuszczu
1 łyżka mąki krupczatki
6 łyżek wody
szklanka cukru
Kokosowa babka budyniowa – sposób wykonania:
Tłuszcz ucieramy z połową cukru, dodajemy powoli na przemian żółtka z budyniami, mąką krupczatką, proszkiem do pieczenia i wodą. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy drugą połowę cukru i delikatnie dodajemy do ciasta. Piec ok. 35 minut w 180 st. do suchego patyczka.
Smacznego !
Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, poleć go znajomym i bądź na bieżąco:
Dołącz do grona kilkuset fanów na Fanpage Pojedztam -> KLIK
Czytaj ciekawostki, oglądaj relacje z odwiedzanych miejsc na Instagramie -> KLIK
Zapisz się do newslettera – w prawej kolumnie obok wpisu
Napisz do nas, jeśli tylko masz ochotę. Chętnie pomożemy i odpowiemy na wszystkie pytania -> kontakt@pojedztam.pl