Gotowana marchew w kosteczkę. Jeden z moich ulubionych dodatków
Gotowana marchew w kosteczkę mogłaby gościć na naszym stole bardzo często. Jest jednym z moich ulubionych dodatków do obiadów.
Co jeść by nie zgłodnieć w pojazdach komunikacji miejskiej?
Top 5 szybkich ciast na każdą okazję
Gotowana marchew w kosteczkę – potrzebne składniki:
marchew,
cukier,
sól,
masło,
mąka,
woda.
Gotowana marchew w kosteczkę – sposób wykonania:
Marchew obieramy i gotujemy w całości. Troszkę solimy. Dodajemy szczyptę cukru. Ugotowaną marchew studzimy. Kroimy w kostkę.
Masło przesmażamy. Dodajemy łyżkę mąki. Powstaje zasmażka. Studzimy i dodajemy wywar z gotowanej marchwi. Mieszamy i zagotowujemy. Do zasmażki dodajemy marchew pokrojoną w kostkę. Mieszamy.
Smacznego !