Dzienne/tygodniowe menu w lokalach. Zadbaj o nie
Dzienne/tygodniowe menu w lokalach bardzo nam odpowiada. Warto jednak pamiętać o jego systematycznej aktualizacji.
Kawiarnia Piernikowa w Ciechocinku
Standardowe menu
Sporo lokali nadal pozostaje przy standardowym, stałym, niezmiennym menu, które jest dostępne dla gości przez cały rok. Bywa jednak, że pojawia się wersja obiadowa, śniadaniowa, czy po prostu dania, które zmieniają się co dzień lub co tydzień. Nie ma w tym nic złego, bo same lubimy kosztować nowe smaki, jednak na pewno nie należy zapominać o aktualizacji. Klient który kilka razy się na tym, że nie ma dodanych nowości mniej chętnie będzie chciał się stołować w danej restauracji.
Dzienne/tygodniowe menu w lokalach
Naszym zdaniem, dzienne/tygodniowe menu w lokalach jest naprawdę ciekawym sposobem na przyciągniecie nowych klientów. Nie każdemu musi smakować to co jest w karcie głównej, a taki zmienny repertuar dań na pewno potrafi zachęcić do jednorazowych wizyt. Gdy jesteśmy na wycieczce nie robi nam to większej różnicy, bo i tak pewnie za szybko do danego miejsca nie wrócimy. W okolicy miejsca zamieszkania lubimy być jednak informowane na bieżąco b zdawać sobie sprawę z aktualnego wyboru.
Nie pozwól sobie na opóźnienia
Przygotowanie grafiki z danym menu nie nastręcza aż tak wiele trudności. Jeśli jednak jest inaczej może warto rozważyć wycofanie się z tej opcji. Nie dodawanie tego wszystkiego na czas raczej zniechęca niż zachęca poszczególnych klientów. Przez takie opóźnienia restauratorzy sami działają na swoją niekorzyść. Nam jako odbiorcom zależy na tym by w danym dniu wiedzieć z jakiej oferty dań możemy skorzystać. Dodawanie tego po czasie lub wcale nie jest w naszym odczuciu najlepszym rozwiązaniem.