Dlaczego chętnie wracamy do niektórych restauracji? Sprawdź, na co zwrócić uwagę
Dlaczego chętnie wracamy do niektórych restauracji? Jak to się dzieje, że jedne lokale przekonują nas bardziej, a drugie mniej?
Czy opłaca stołować się na mieście?
Cena nie gra roli
Są takie lokale, w których cena nie gra roli. Do tej kategorii należą m.in. restauracje uczestników czy zwycięzców różnych programów kulinarnych, lokal Magdy Gessler, Atelier Amaro i pewnie można by jeszcze długo wymieniać. Nie zmienia to faktu, że tego typu miejsca cieszą się sporym zainteresowaniem odwiedzających, choć ceny są tam przecież olbrzymie. Wszystko idzie jednak w parze ze smakiem i miłą obsługą. To jest właśnie to, na co najbardziej zwracamy uwagę.
Miła obsługa = powodzenie
Obsługa powinna być elegancko ubrana, ładnie się odzywać, być uśmiechnięta i pomocna dla klienta. Raczej nikt nie pracuje tam za karę, a jak nas widzą tak nas piszą. Niejednokrotnie zdarzało się tak, że jedzenie było pyszne, ceny bardzo przystępne, ale rezygnowałyśmy z odwiedzin danej restauracji właśnie przez obsługę. Niektórzy zachowują się tak, jak by dane im było pracować w kamieniołomach. Owszem, praca kelnera/kelnerki do najłatwiejszych nie należy, jednak nikt nie trzyma tam nikogo na siłę. Jest tyle profesji, że naprawdę każdy znajdzie odpowiednią dla siebie. Nie ma sensu męczyć u siebie, i klienta.
Dlaczego chętnie wracamy do niektórych restauracji?
Dlaczego chętnie wracamy do niektórych restauracji? Bo mają pyszne jedzenie, przystępne ceny i przede wszystkim miłą obsługę. Zwracamy też uwagę na to, czy w lokalu można w spokoju porozmawiać, czy trzeba krzyczeć, by się dobrze usłyszeć. Co prawda, klient nasz pan, jednak wystrzegamy się miejsc, w których sprzedawany alkohol dominuje nad ilością zamawianych dań. W Toruniu bardzo lubimy Kuranty Bistro, w Bydgoszczy Strefę, w Trójmieście SurfBurgera. W dolnośląskim z chęcią wybrałybyśmy się do karpackich Wiszących Tarasów, a w Warszawie wróciły do Totomato.