Czy dania przygotowywane na bieżąco są chętniej kupowane? Dlaczego?
Idziesz do restauracji i widzisz, że są całe półki towaru na wynos. Kupujesz, a może nie? Czy dania przygotowywane na bieżąco są chętniej kupowane?
Gdzie stołować się poza granicami kraju?
Idziesz do lokalu i…
widzisz całe półki przygotowanych wcześniej dań na wynos. Co tym sądzisz? Że lokal ma duże zapotrzebowanie, dlatego przygotował ich aż tyle. Z drugiej jednak strony, nie masz pewności. W jakim czasie zostały wykonane i czy na pewno są świeże? Niektóre dania na wynos mają to do siebie, że po pewnym czasie robią się nieco zleżałe i już nie możemy odczuwać ich pełni smaku.
widzisz puste półki. Świadczy to o tym, że albo nikt nie kupuje, abo jest tam tylu klientów, że nie nastarczają produkować. Lub chcą mieć zawsze świeże produkty i wykonują z nich nowe dania. Tego nie da się tak szybko przewidzieć. Najlepiej będzie, jeśli poprosisz o coś na próbę i sam przekonasz się, czy warto stołować się w tym lokalu na wynos.
widzisz półki z kilkoma daniami, które nie wyglądają zbyt apetycznie – nie musisz od razu wysnuwać pochopnych wniosków. Być może ten lokal faktycznie cienko przędzie lub też narobili tego tyle, że po prostu się nie sprzedało i teraz wygląda tak, jak wygląda. Możesz grzecznie zapytać i poinformować, że te dania nie wyglądają zachęcająco. Na próbę zaś poprosić o zrobienie czegoś świeżego.
Czy dania przygotowywane na bieżąco są chętniej kupowane?
Biorąc udział w naszym krótkim quizie, z pewnością zauważyłeś, że staramy Cię przekonać do kupowania dań robionych na wynos. Tylko takich, które wyglądają na świeże lub są przygotowywane bezpośrednio przy nas. Skoro i tak płacimy za wszystko taką samą cenę, to mamy prawo oczekiwać, by kupione danie było w pełni smaczne.