Czekoladowe ciasto bez mąki. Idealna odmiana dla innych smakołyków
Czekoladowe ciasto bez mąki to ciekawa alternatywa dla mącznych ciast. Warto wypróbować, by pokusić się o jakiś kulinarny eksperyment.
Papryka faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami
Czekoladowe ciasto bez mąki – potrzebne składniki:
1/3 szklanki kakao,
1/3 szklanki cukru,
3/5 kostki tłuszczu,
cukier waniliowy,
3 jajka,
cukierki czekoladowe.
Czekoladowe ciasto bez mąki – sposób wykonania:
Tłuszcz przetapiamy. Jajka wbijamy do garnka. Ubijamy. Dodajemy kakao i cukier. Do masła dodajemy pokruszone cukierki, całość mieszamy. Obydwie masy łączymy.
Blachę smarujemy tłuszczem. Pieczemy 40 min. w 180 st. Można posypać cukrem pudrem.
Smacznego!