Ciasto z masą serowo-truskawkową. Idealny na upalne dni
Ciasto z masą serowo-truskawkową i truskawkami to idealna odmiana w tym upalnym okresie. Zasmakuje wszystkim miłośnikom tych owoców.
Papryka faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami
Ciasto z masą serowo-truskawkową – potrzebne składniki:
biszkopty
0,5 kg białego sera dwukrotnie zmielonego
200 ml śmietany kremówki
2 łyżki cukru pudru
4 galaretki truskawkowe
75 dag truskawek
Ciasto z masą serowo-truskawkową – sposób wykonania:
Biszkopty wykładamy na spód blachy.
Ser biały kręcimy dwa razy, dodajemy dwie łyżki cukru pudru. Ubijamy kremówkę i dodajemy ją do sera. Wszystko wyrabiamy robotem.
30 dag truskawek blendujemy, zagotowujemy 1 szklankę wody i urabiamy dwie galaretki. Gdy będą lekko tężejące masę truskawkową dodajemy do sera i delikatnie wylewamy na biszkopty.
Osobno w 3,5 szklanki wody urabiamy dwie galaretki. Resztę truskawek kroimy drobno, układamy na cieście, zalewamy tężejącą galaretką i wkładamy do lodówki.
Smacznego!