Ciasto na wagę z borówkami. Pyszna słodkość z owocami
Ciasto na wagę z borówkami lub z innymi owocami bardzo często gości na naszym stole. Jest proste i szybkie do wykonania.
Ciasto na wagę z borówkami – potrzebne składniki:
6 jaj,
mąka,
cukier,
olejek cytrynowy,
proszek do pieczenia,
margaryna,
kakao,
borówki,
cukier puder.
Ciasto na wagę z borówkami – sposób wykonania:
Tyle ile ważą jajka tyle samo dodajemy cukru, tłuszczu i mąki. Cukier ucieramy z tłuszczem. Na przemian dodajemy mąkę i całe jajka, mały proszek do pieczenia. Mieszamy.
Na blachę posmarowaną margaryną układamy białe ciapki. Do połowy ciasta dodajemy kakao. Mieszamy. Uzupełniamy luki. Rozsmarowujemy. Układamy borówki lub inne owoce.
Wstawiamy na ok. 40 min w 180 st. Posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!