Ciasto czekoladowe. Idealne z dowolnym nadzieniem
Ciasto czekoladowe jest szybkie i proste w wykonaniu, a jeśli dodamy do niego jakieś nadzienie to już w ogóle będzie bardzo smaczne i zachwyci gości.
Papryka faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami
Ciasto czekoladowe – potrzebne składniki:
4 duże jajka
1 szklanka mleka
ponad 3/4 szklanki oleju (170 ml)
1,5 szklanki cukru
cukier waniliowy
szklanka mąki pszennej
1/3 szklanki kakao
1/2 łyżeczki sody
1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Ciasto czekoladowe- sposób wykonania:
Jajka, mleko, olej, cukier waniliowy i cukier mieszamy. Dodajemy mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia. Całość wyrabiamy. Wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem i wysmarowanej tłuszczem. Pieczemy 50-60 min. w 170 st.
Smacznego !