Jak już zapewne wiecie,  bardzo lubię oglądać programy kulinarne. Jakiś czas temu dołączyła do mnie Martyna, jednak zanim to nastąpiło zdążyłam obejrzeć zmagania jednego z uczestników Top Chef, który pracował wówczas w restauracji BĄTĄ w Warszawie (ul. Żurawia 32/34),  którą postanowiłyśmy odwiedzić.

BĄTĄ w Warszawie

 Totomato w Warszawie

 Migawki z Warszawy

 Organic Coffee w Warszawie

BĄTĄ w Warszawie

Lokal jest bardzo przestronny. Co prawda na początku miałyśmy mały problem, aby go znaleźć,  jednak ,,neonowe” logo szybko wskazało nam drogę. Przed restauracją znajduje się także duży ogródek,  który wieczorem był zapełniony w całości.  Wiemy to dlatego, że akurat tamtędy przechodziłyśmy. Jak więc można wywnioskować, BĄTĄ w Warszawie nie narzeka na brak klientów.

Zestawy lunchowe w przystępnych cenach

Lokal od poniedziałku do piątku proponuje zestawy lunchowe w cenie 25 złotych,  co naszym zdaniem jest dobrą ceną,  aczkolwiek nie miałyśmy okazji spróbować. W loklau gościłyśmy w sobotę i musiałyśmy skusić się na dania ze stałego menu. Dobrym pomysłem byłoby wprowadzenie także takich zestawów w weekendy, gdy w lokalu przebywa także dużo gości.

Czas to pieniądz, ale czy na pewno?

Odniosłyśmy wrażenie, że BĄTĄ to lokal dla ludzi z dużą ilością czasu. Mimo, że obsługa kręciła się po lokalu nikt nie spieszył się aby podejść i przyjąć zamówienie, na które potem czekałyśmy dobre 20 minut. Martyna zdecydowała się na zupę pomidorowa. Została podana z makaronem i dość dużą ilością natki pietruszki. W smaku zaś była lekko pikantna. Jak za tę cenę to mówiąc szczerze porcja była raczej degustacyjna. Ja natomiast poprosiłam o Suflet czekoladowy z lodami truflowymi. Po wbiciu łyżeczki w deser i wzięciu pierwszego kęsa płynna czekolada rozpływa się po talerzu. Szczerze mówiąc, lody truflowe nie do końca mi zasmakowały, ale jadłam je pierwszy raz w życiu.

Plusy i minusy BĄTĄ w Warszawie

Na korzyść lokalu działa na pewno lokalizacja i bogata karta. Miejsce idealne na większą nieformalna imprezę. Jest tam dużo miejsc, więc liczba gości może sięgać nawet kilkudziesięciu zaproszonych. Minusem jest długi czas oczekiwania i dość wysokie ceny za dania.

 

Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, poleć go znajomym i bądź na bieżąco:
 Dołącz do grona kilkuset fanów na Fanpage Pojedztam -> KLIK
 Czytaj ciekawostki, oglądaj relacje z odwiedzanych miejsc na Instagramie -> KLIK
 Zapisz się do newslettera – w prawej kolumnie obok wpisu
 Napisz do nas, jeśli tylko masz ochotę. Chętnie pomożemy i odpowiemy na wszystkie pytania -> kontakt@pojedztam.pl

Zobacz także