Barszcz wigilijny według przepisu Magdy Gessler. Przepyszny
Przepis na barszcz wigilijny Magdy Gessler można wykorzystać na Święta. Zamiast octu dębowego użyłam cytrynkę. Również wyszedł przepyszny.
Ciasto z truskawkową pianką i galaretką z owocami
Ślimaczki waniliowo-kakaowe z kruchego ciasta
Barszcz wigilijny według przepisu Magdy Gessler – potrzebne składniki:
1 kg buraków,
5 borowików,
por z liśćmi,
obierki z 2 jabłek,
2 ząbki czosnku,
1 cebula,
2 liście laurowe,
3 ziela angielskie,
2 goździki,
pieprz,
kmin rzymski,
cytryna.
Barszcz wigilijny według przepisu Magdy Gessler – sposób wykonania:
Buraki obrać i pokroić. Zalać zimną wodą. Cebulę i por pokroić i smażyć bez oleju. Do buraków dodajemy grzyby, liście laurowe, ziela angielskie, goździki, pieprz i szczyptę kminu rzymskiego. Nie solić! Przeduszamy z 2 ząbki czosnku. Obieramy 2 jabłka. Dodajemy obierki do zupy. Cebulę i por smażymy na brązowy kolor. Dodajemy do buraków. Dodajemy sok z cytryny. Przecedzamy, zostawiamy tylko buraki. Drugiego dnia tylko podgrzewamy, nie doprowadzamy do wrzenia.
Smacznego!